Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

και το όνομα αυτής.. Kalymnian Sun


     Ήρθε η ώρα να μας γνωρίσετε και να μάθετε για ποιο λόγω δημιουργήθηκε αυτό το προφίλ.

Καταρχήν είμαστε μια ομάδα 4 παιδιών με μοναδικό σκοπό να αναδείξουμε τα προβλήματα του νησιού, της ανάγκες του και της προτεραιότητες που πιστεύουμε εμείς οι νέοι άνθρωποι που χρειάζεται αυτό το νησί, αλλά κυρίως να αναδείξουμε τον πολιτισμό, την δημιουργικότητα των συμπολιτών μας, το ταλέντο και την παραγωγή μας.



Θα προσπαθήσουμε μεσώ αυτού εδώ του χώρου να το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε και όσο ποιο αντικειμενικά γίνεται, γιατί ήμαστε άνθρωποι και μεις με αδυναμίες, συμπάθειες και αντιπάθειες...

Παρακάτω εκτός από μια άποψη προσωπική θα πέσουν στο τραπέζι και κάτι προτάσεις από εμάς εδώ και ελπίζω να βρω υποστηρικτές στην νεολαία που μας ενδιαφέρει αλλά και σε οποίον θα συμφωνήσει μαζί μας.

Η Κάλυμνος, η άλλοτε πρωταγωνίστρια στο βόρειο κομμάτι της Δωδεκανήσου έχει μπει σε μια κατάσταση που πλέων ειναι κομπάρσος και περιμένει σκουπίδια από την Κω για να επιβιώσει..
Που τα παιδιά της βρίσκονται σε δίνη θέση, οικονομική και ψυχική και αναζητούν ένα καταφύγιο σε μια άλλη χώρα για να μπορέσουν απλά να ζήσουν..
Σε μία πολιτισμική εξαθλίωση, που τα σχολεία της (το μέλλον της) έχουν αφεθεί στην τύχη τους...
Όπως και ο πολιτισμός της χάνεται καθημερινά στους δρόμους γεμάτους σκουπίδια..
(Θα μπορούσα να γράψω πολλά αλλά θα χάσουμε την ουσία.. Θα αναφερθούμε σε αυτά μέσα στον χειμώνα στο καθένα ξεχωριστά.)

Εδώ ειναι μια λίστα με μερικά "αιτήματα" των νέων Καλύμνιων, μια λίστα έργων που θα βελτιώσουν την ζωή μας και που ειναι ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση του νησιού για να 'χει ελπίδα για το μέλλον..

1ον. Η σωστή μελέτη και Ανακατασκευή του λιμένος και της προβλήτας.
έργο με το οποίο η Κάλυμνος θα έχει και πάλι την πρόσβαση που της αξίζει με την μαμά Ελλάδα.

2ον. Η μελέτη και η κατασκευή περιφερειακού δρόμου από τα θερμά προς την περιοχή εκεί στον δρόμο για τον Άγιο Σάββα.
  Είναι απαράδεκτο στην Κάλυμνο του 2012 να κινδυνεύουν ανθρωπινές ζωές με της νταλίκες να περνούν στον εμπορικό και μέσα στην πλατεία. Ενώ υπάρχει λύση...

3ον. Η μελέτη και η κατασκευή της γέφυρας Καλύμνου- Λέρου.
Ένα έργο που μοιάζει ουτοπικό όμως είναι ένα έργο το οποίο θα αναπτύξει δυο νησιά και η επενδύσεις που θα γίνουν στης δυο περιοχές θα είναι τεράστιες και θα έχουν μεγάλα οικονομικά οφέλη και φυσικά θα είναι ένα έργο αναπτύξεις που θα κρατήσει για τα επόμενα 30 με 50 χρόνια.

4ον. Η σωστή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας και ο σωστός τρόπος εκμεταλλεύσεις της ώστε να μην χάνονται χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο αλλά και να μην εγκαταλείπονται στην τύχη τους όλα αυτά τα μεγάλα κτίρια.

5ον. Η δημιουργία μια σχολής εμπορικού ναυτικού για καπετάνιους και επαναλειτουργία της καταδυτικής σχολής σε νέα βάση και με καλύτερη οργάνωση.

6ον. Η μελέτη και η δημιουργία χώρου για τα σκουπίδια, ενός πολυχώρου ο οποίος θα ξεχωρίζει τα ανακυκλώσιμα για να μπορέσει να εκμεταλλευτή οικονομικά τα απορρίμματα και όλες αυτές της νέες δυνατότητες που προσφέρει η ανακύκλωση.

7ον. Η μελέτη και η κατασκευή ενεργειακού πάρκου, αιολικού και ηλιακού.
Η Κάλυμνος με τα βουνά και της δυνατότητες που έχουν αυτά, μας θα μπορούσαμε να ήμασταν πρωτοπόροι, ένα "πράσινο νησί" και ίσως και πλήρως ανεξάρτητη ενεργειακά από την Δ.Ε.Η αλλά και σαν δημοτική επιχειρήσει θα ήταν τεραστία τα οφέλη για το νησί μας ακόμα και τουριστικά..

8ον. Η δημιουργία "παλιάς πόλης" στο Χωριό και στην Πόθια.
Στο Χωριό το τρίγωνο Σταθμού, Σκάφης και Παναγιάς και μέχρι της σκάλες του Κάστρου.
Και στην Πόθια όλα τα στενά στο κομμάτι από το σταθμό μέχρι την πλατεία. Τα στενά που ειναι ενδιάμεσα στους δυο κεντρικούς δρόμους προς και από την πλατεία.

Αυτά ειναι μερικά κρίσιμα έργα για το νησί μας.. Γνωρίζω ότι στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η πατρίδα μας ειναι δύσκολα να γίνουν όμως σε εποχές κρίσης έχουν γεννηθεί η μεγαλύτερες ευκαιρίες και η μεγαλύτεροι ηγέτες.
Γνωρίζουμε όλοι όμως πως υπάρχουν ακόμα αναξιοποίητα κονδύλια και επίσης κάποια στιγμή θα πέσουν προγράμματα από την ευρωπαϊκή ένωση για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και όταν θα γίνει αυτό θα πρέπει να ήμαστε έτοιμη να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει!

Κάνω ένα κάλεσμα σε όσους θέλουν να μας βοηθήσουν και μπορούν ο καθένας με τον τρόπο του, να μπουν στην ομάδα μας και να προωθήσουμε αυτά και άλλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με μοναδικό σκοπό μια καλύτερη Κάλυμνο.

Με σεβασμό και εκτίμησή η ομάδα του Kalymnian Sun.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου